Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2013 21:12 - Народът сигурно е полудял
Автор: roor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1334 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.02.2013 21:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Народът сигурно е полудял.
Хората крещяха и мятаха яйца и домати, докато зад маската на жандармериста се чуваше все едно и също ломотене: "изпълнявам заповеди". Човекът изпълнявал заповеди, когато палката му минала в непосредствена близост до главата на младо момиче. Солидният мъж изпълнява заповеди, когато избутва възрастната жена и тя пада на земята. Заповеди, само със заповеди си останахме.
А утре пак ще слушаме поредното момче на средна възраст, с ококорени очи и опънат врат, което щяло да ни оправи. Ще го виждаме по всички билборди, а от радиото ще звучи обещаващото: "аз ще оправя България" за осем, осемдесет или осемстотин дни... Ще ни оправят, ама без лубрикант. Ще си мълчим, докато ни оправят един след друг.
По улиците ще се чуват възмутените гласове на гражданите: "к"ва е тая измислена държава", а мъже с очила и малки уплашени очички ще ми казват: "махай се от тая страна, докато още можеш". По кръчмите ще псуват управляващите, докато пият третата халба с бира, потънали в тютюневи изпарения. Въздухът в България ще си бъде все същия - европейски, но застоял - без промяна, без никаква промяна.
Само по един телевизионен канал ще се излъчва директно поредният протест, а по националната телевизия ще гледаме ски състезания. Ще протестират малко и ще им омръзне, ще се примирят и със сметките за тока, в крайна сметка няма какво да направят. Журналистите ще си останат по-ниски от тревата, все пак не е кой знае какво събитие и тоя протест.
Жандармерията ще изпълнява все едни и същи заповеди, докато от тълпите звучи химнът на република България. Но в един определен момент въздухът ще се раздвижи. Ще поемем болезнена глътка въздух, изпълнен с безнадеждност и отчаяние, и тогава ще се събудим. Това ще бъде краят на един болезнен сън, изпълнен с кошмари.

А там - в центъра на столицата, се бяха събрали всички. Целият народ се надигна, отвори будни очи и се огледа около себе си. Тогава видях и промяната.
Не е полудял народът, пробужда се.



Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: roor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 27836
Постинги: 8
Коментари: 2
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031